Jawline Dolgu Nedir?
Ameliyatsız Çene Estetiği veya Mandibula Estetiği olarak da bilinen Jawline Dolgu, yüzün alt kısmına doğal bir destek oluşturmak için daha yumuşak jel bazlı bir dolgu kullanılan kozmetik bir prosedürdür. Bu özel olarak formüle edilmiş dolgu maddesi oldukça yumuşaktır ve enjekte edildiği yüzün girift hatlarına yerleşmesi için idealdir. Jawline Dolgusu Bakırköy ve çevresinin en önemli kliniklerinden Bakırköy Klinik Merkezinde sizlerle.
İster güçlü bir erkeksi çene yaratmak ister daha kadınsı zarafet ve duruş hattı için olsun, dolgu maddesinin çene kemiği boyunca yerleştirilmesi görünüşünüzde harikalar yaratabilir. Jawline, tüm dünyada hem erkek hem de kadın birçok hasta tarafından hem sevilen hem de güvenilen bir prosedürdür.
Son yıllarda en popüler dolgu haline gelen jawline dolgusu (çene hattı dolgusu) gerçekten yüzü oldukça güçlü, zarif ve ince gösteren bir dolgu uygulamasıdır. Genel olarak yüz bölgesinde üst yüz dediğimiz alın, göz çevresi, şakak dolgu uygulamaları yapılabilirken, orta yüz bölgesinde elmacık kemikleri, yanaklar ve nazolabial çizgilere dolgu uygulanmaktadır. Alt yüz bölgesindeki dolgu uygulamalarından bir tanesi jawline denilen, çene hattı boyunca çene köşesine ve çene ucuna yapılan dolguların bir bütünüdür. Bunun haricinde dudaktan aşağı inen marionette çizgilerine, mental çizgilere ve çene ucuna da alt yüz dolguları yapılabilmektedir.
Kişinin çene ucu geride olduğu zaman yüz bölgesi daha yuvarlak, daha şişman gözükür. Özellikle bu kişilerde gıdı ön plandadır. Hasta zayıf bir insan olsa bile çene ucu küçüklüğü ve geriliğinde sanki gıdısında yağ varmış hissi uyandırır. Bu durum kişilerde tipik bir yüz görünümü oluşturur. Bu problem çene ucu dolgusu yapılarak düzeltilebilir. Çene ucu dolgusu anında sonuç veren, kişi aynaya baktığı anda daha iyi olduğunu hissettiren bir dolgudur.
Jawline Dolgusunun avantajları nelerdir?
- Ameliyata gerek kalmadan çene hattını belirginleştirir.
- Yuvarlak yüz hatlarını keskinleştirir.
- Simetrik bir çene yapısı sağlar.
- Dudak ve çene arasında uyum yaratır.
- Çene ucunun belirgin ve orantılı olmasını sağlar.
- Eğer hasta sonuçtan mutlu olmazsa işlem geri alınabilir.
- Lokal anestezi uygulandığı için ağrı hissedilmez.
Jawline Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?
Çene Dolgu uygulaması yapıldıktan sonra en az 12 ay en uzun süre ise 18 ay olarak kalıcılığını sağlamaktadır. Her kişinin çene yapısı ve metabolizması farklı olduğu için kalıcılığı da farklılık göstermektedir.
Bir diğer neden ise operasyonun yapıldığı bölgelerde kalıcı olma süresiyle bağlantılıdır. Cildin alt yapısı ve kaç kere sağlıklı bir dolgu işlemi gördüğü de kalıcılığı açısından önemli faktörler arasındadır. Kişinin yaşı ve dolgunun dozajı da önemlidir.
Bu yüzden çene yapısında bozukluk olan kişilerin bu bozukluğu gidermek için mutlaka erkenden uzman bir hekime başvurması gerekir.
Jawline Dolgu Ne Kadar Kalıcı Olma Özelliğine Sahiptir?
Çene ucu ve çene hattı dolgusu, o bölgedeki dokuya uyum sağlaması ve hatları belirginleştirmesi için daha kalın ve yoğun aynı zamanda lifting etkisi yüksek dolgularla yapılır. Dolgunun kalıcılığı ise kişiden kişiye değişmekle beraber 12-18 ay arasında değişmektedir. Uygulamanın ardından bir süre çene bölgesinde sertlik, ödem hissedilebilir. Yaklaşık 2 hafta sonunda dolgu dokuyla bütünleşir ve bölgede yumuşama başlar.
Jawline dolgu sonrası yüz hattının görünümünde hemen olumlu bir farklılık hissedilir. Ödemlerin tamamen geçmesinin ardından ise arzu edilen çarpıcı görünüm ortaya daha belirgin çıkmaktadır.
Jawline Dolgularında Hangi Maddeler Kullanılmaktadır?
Çene dolgusu yapılırken vücuttan elde edilmiş olan dolgu maddesi ya da hyalüronik asit gibi maddeler kullanılmaktadır. Hangi tür maddenin dolgu yapımında kullanılacağı uzman hekim tarafından belirlenmektedir.
Vücuttan elde edilen dolgu maddelerinde genel olarak yağ enjeksiyonu kullanılmaktadır. Uzman hekim tarafından belirlenen bölgeden alınan yağ dolgu yapılacak olan bölgeye enjekte edilmektedir. Birçok çene dolgusunda yaygın olarak hyalüronik asit kullanılmaktadır.
Hyalüronik asidin kıvamı jel şeklindedir. Küçük iğneler ile çenedeki sorunlu bölgelere enjekte edilerek kullanılmaktadır. Hyalüronik asidin yanında dolgu yapımından kullanılan bir çok malzeme vardır. Hyalüronik asit vücutta kendiliğinden bulunduğundan herhangi bir zararı olmadığı için daha çok tercih edilmektedir.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.